top of page

Schouder Blessure


Hierboven een afbeelding van het inwendige (schouder)bewegingsapparaat. De spieren aan de buitenkant zijn je wel bekend. Dat zijn de Deltoidus, welke uit een voorste (anterior), een zijdelingse (laterale) en een achterste (posterior) kop bestaan. Dat zijn de zichtbare schouderspieren, die je normaal traint door middel van Presses en Lateral Dumbbell Raises. De binnenkant, bestaande uit de Infraspinatus en Supraspinatus, worden meestal over het hoofd gezien en daar beginnen de meeste blessures. Om dit te voorkomen, maar ook om een geopereerde 'Rotator Cuff' weer gangbaar te krijgen en weerstand op te bouwen, zijn de hieronder afgebeelde oefeningen heel nuttig.

Bij deze oefening ga je op je zijde op een bankje liggen, met eventueel een opgerolde handdoek onder je elleboog. Je pakt een lichte (2kg) dumbbell in je hand en beweegt deze, zoals op bovenstaande afbeelding omhoog/omlaag. Rustig tempo hanteren. Niet veren, maar over de gehele bewegingsbaan de controle houden. Elke dag 4 sets van 10-15 herhalingen. Om afwijkingen in de symmetrie te voorkomen, doe je er goed aan om deze oefeningen ook met je gezonde schouder te doen.

Dit is de Cable variant.

Dit is een 3e variant op de oefening, waarbij je je elleboog statisch op schouderhoogte houdt en met een Cable machine dezelfde oefening doet vanuit de hierboven getoonde hoek. Niets forceren, rustige rep range van 10-15 maal 4 sets.

Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page